Contentpagina Umah-hai

Umah-hai: iets voor jou?

Mensen die begeleiding krijgen bij Umah-hai, noemen we deelnemers. Umah-hai gelooft in de eigen kracht van haar deelnemers. Deelnemers zijn goed in staat om te bepalen op welke gebieden ze coaching of hulp nodig hebben. Ook zijn ze in staat hun eigen toekomstdoelen te formuleren.

Samen met de persoonlijk begeleider breng je in kaart wat je nodig hebt. Maar ook welke vaardigheden en competenties je kan inzetten binnen Umah-hai. Jouw mogelijkheden en talenten staan centraal.

Kwaliteiten in plaats van beperkingen

De kernwaarden van Umah-hai zijn gelijkwaardigheid, wederkerigheid, saamhorigheid en vertrouwen. We kijken liever naar iemands kwaliteiten dan naar zijn of haar beperkingen. We stimuleren mensen te zoeken naar de mogelijkheden die ze hebben om zich te ontwikkelen of toe kunnen voegen aan de gemeenschap van Umah-hai. We geven mensen ruimte en vertrouwen, en we krijgen dat vertrouwen ook terug.

Niet wat je hebt, maar wie je bent

Bij Umah-hai kijken we niet naar wat je hebt, maar naar wie je bent. Heb je een verleden in de verslavingszorg en/of psychiatrie? Als je een indicatie hebt en je past in de sfeer van Umah-hai, dan ben je welkom bij ons. Bij de intake kijken we niet alleen naar jouw zorg- of begeleidingsvraag. Minstens zo interessant is welke dromen mensen hebben en op welke manier zij hun kwaliteiten willen gaan inzetten voor Umah-hai.

Manier van leven of een tussenstap

Voor veel deelnemers en ervaringsdeskundigen is Umah-hai een manier van leven geworden. Ze zijn al jaren actief binnen de gemeenschap en zullen dat nog jaren blijven. Voor anderen is Umah-hai een tussenstap naar een eigen huis, een gezin, een baan. Umah-hai stimuleert mensen om een opleiding te volgen, (weer) mee te doen in de samenleving en - indien mogelijk - de weg te vinden naar betaald werk.