Contentpagina Umah-hai

Wonen bij Umah-hai geeft Vivian een warm en beschermd gevoel

Vivian vertelt Vivian vertelt

“Ik woon al een tijdje bij Umah-hai. Eerst heb ik in een van de huizen in Doorn gewoond en daarna ben ik komen wonen op Ridderhofstad Den Engh in Utrecht. Hier heb ik mijn eigen studio met woon/slaapkamer, keuken en sanitair.

In de boerderij eten we regelmatig samen en ontmoeten we elkaar. Ik vind de sfeer gezellig en de mensen bij Umah-hai voelen voor mij aan als een soort familie. Dat geeft me een warm en beschermd gevoel”, vertelt Vivian.

Zinvol werk

“Op meerdere projecten van Umah-hai ben ik werkzaam: één dag in de week werk ik op kantoor. Daar verzamel en beheer ik gegevens. En ik maak benodigde schema’s en documenten. Verder werk ik ook als budgetcoach via een externe organisatie. Omdat ik goed ben in financiën en administratie, help ik mensen die dat lastig vinden. Ik heb nu drie cliënten die ik ondersteun met hun geldzaken. In de toekomst wil ik toewerken naar betaald werk in de schuldhulpverlening.“

Gelijkwaardig aan elkaar

“Wat Umah-hai bijzonder maakt is dat er geen afstandelijke ‘hulpverlener-cliënt relatie’ heerst. We zijn allemaal gelijkwaardig aan elkaar en zo voelt dat ook. Dat waardeer ik heel erg. Ik kan echt mezelf zijn hier. Omdat ik hier woon, ervaar ik meer bescherming en ben ik veel minder angstig. Als ik zonder begeleiding zou moeten wonen en werken, dan weet ik zeker dat ik veel angstiger zou zijn”, meent Vivian.

Omkijken naar de ander

“Regelmatig nodig ik een aantal medebewoners uit om bij mij te komen eten. Ik ga dan lekker koken voor Michael en Ed. Zij vinden het lastig om voor zichzelf te koken en zo help ik ze dan een beetje. Een keer was ik ziek en toen hebben zij voor mij medicijnen bij de apotheek gehaald. Bij Umah-hai zorgen we samen voor elkaar. Dat vind ik een mooi principe.”