Contentpagina Umah-hai

Driebergen

In Driebergen beschikt Umah-hai over vijf ruime eengezinswoningen, die dicht bij elkaar in de wijk liggen. In deze woningen hebben deelnemers hun eigen kamer en delen ze de gemeenschappelijke ruimtes zoals de keuken, het sanitair en een huiskamer. De bewoners zijn samen verantwoordelijk voor de het voeren van de huishouding. Ieder huis heeft een grote tuin voor gezamenlijk gebruik. Umah-hai heeft één huis in Driebergen waar alleen vrouwen wonen. Er is een gemeenschappelijke inloopruimte in de woning waar ook het kantoor gehuisvest is.

Samen met de persoonlijk begeleider maken deelnemers afspraken die ervoor zorgen dat een ieder tot zijn/haar recht komt en prettig kan wonen. Er is een protocol over alcohol en drugs. Hierover hebben we binnen Umah-hai duidelijke afspraken. Verder kunnen afspraken en gewoonten per huis verschillen. Ze worden immers gemaakt door de deelnemers zelf. In het ene huis spreekt men af samen te eten, al dan niet met begeleiding. In een ander huis is men meer op zichzelf.

Ook over het hebben van huisdieren maken bewoners afspraken, in samenspraak met Umah-hai. Deelname aan de huisvergadering is overal verplicht. Daar worden lopende zaken besproken. De bewoners hebben individueel afspraken over het hebben van een zinvolle daginvulling.

Driebergen Driebergen