Umah-hai houdt open huis voor wijkbewoners Terwijde

Zaterdag 25 oktober van 14.00 tot 18.30 uur houdt Stichting Umah-hai een open huis op een van haar prachtige locaties: Ridderhofstad Den Engh in Vleuten. Deze unieke plek in de wijk Terwijde biedt een twaalftal bewoners een beschermde woonomgeving en diverse dagactiviteiten.

Van springkussen tot djembé workshops

Tijdens dit open huis willen we u graag de boerderij laten zien, het atelier, de woningen en de moestuin. We organiseren deze middag tal van leuke activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. Kinderen kunnen worden geschminkt, cupcakes versieren, oudhollandse spellen doen en er is een overdekt springkussen. Voor de volwassenen zijn er djembé workshops, rondleidingen en er is een kunstexpositie. Vanaf ongeveer 16.30 uur zullen we de barbecue aansteken en dan kunt u genieten van een heerlijk buffet met wereldse invloeden. Bent u erbij? Umah-hai wil de mensen in wijk graag beter leren kennen. U bent van harte welkom!

Over Umah-hai

Umah-hai is opgericht om beschermde woonplekken, betaald werk en dagbesteding te creëren voor voornamelijk mensen met een verleden in de psychiatrie en verslavingszorg. De wooninitiatieven van Umah-hai hebben een vlakke organisatiestructuur, zijn familiair van opzet en staan dicht bij de maatschappij. Umah-hai maakt zich sterk voor de emancipatie en zelfredzaamheid van haar deelnemers. Stichting Umah-hai viert dit jaar ook haar 10-jarig jubileum en is al jaren actief met wooninitiatieven in Doorn en Driebergen.


Wijkgerichte aanpak

De locatie Ridderhofstad Den Engh richt zich ook op wijkgerichte activiteiten, onder andere om de acceptatie van de doelgroep te bevorderen. Wethouder Jansen van de gemeente Utrecht onderstreepte bij de officiële opening in mei dit jaar: “Het is goed dat mensen uit de buurt bij het gebruik van dit mooie complex betrokken worden.”

Umah-hai artikel delen via social media