Phrenos Rehabilitatiecongres 2015

Het Phrenos Rehabilitatiecongres vond dit jaar plaats op 21 mei in Den Bosch. Het thema was ‘Herstel: de voortgang’. We zien dat herstelondersteuning steeds meer uitgangspunt is geworden in de zorgverlening. Genoeg te vertellen, delen en communiceren over dit onderwerp dus.

Het congres werd bezocht en voorgezeten door professionals werkzaam in de ggz en in de maatschappelijke dienstverlening die actief zijn in de begeleiding en ondersteuning van mensen met ernstige psychische aandoeningen.

Evenals cliënten, familieleden, beleidsmakers, onderzoekers en vertegenwoordigers van maatschappelijke instanties, overheden en belangenorganisaties. “Kennis delen over herstel en participatie bij psychische aandoeningen.”

In totaal zijn er zo’n 350 mensen naar het congres gekomen. Naast vele presentaties, workshops en discussies van diverse organisaties werden ook verschillende prijzen uitgereikt: de Douglas Bennett Award, de Ereprijs van het Fonds Psychische Gezondheid en prijzen voor de beste posters in de categorieën Wetenschap en Zorginnovatie die getoond werden op de postermarkt.

Presentatie en discussie door Umah-hai

Umah-hai was ook vertegenwoordigd op het congres en heeft een presentatie met aansluitend een discussie verzorgd aan de hand van het thema: ‘De kracht van kwetsbaarheid’. Meer weten over deze dag?

Klik hier voor meer informatie over dit congres en een foto-impressie

Umah-hai artikel delen via social media