Locaties

Driebergen

In Driebergen beschikt Umah-hai over vijf dicht bij elkaar in de wijk liggende woningen. In deze woningen heb je een eigen kamer en deel je de gemeenschappelijke ruimtes zoals de keuken, het sanitair en een huiskamer. Je bent gezamenlijk verantwoordelijk voor het voeren van de huishouding. Ieder huis heeft een tuin. Een van deze woningen is alleen voor vrouwen. Er is een gemeenschappelijke inloopruimte in De Vos 13 waar ook het kantoor gehuisvest is.

Doorn

In Doorn beschikt Umah-hai over drie ruime eengezinswoningen, gelegen in dezelfde straat. In deze woningen heb je een eigen kamer en deel je de gemeenschappelijke ruimtes zoals de keuken, het sanitair en een huiskamer. Je bent gezamenlijk verantwoordelijk voor de het voeren van de huishouding. Ieder huis heeft een tuin voor gezamenlijk gebruik.

Verder huren wij in Doorn een kleine bungalow voor multifunctioneel gebruik.

Utrecht/ Terwijde (HTC)

In maart 2020 zijn wij op een voormalig landgoed Ridderhofstad gestart met het Hersteltrainingscentrum (HTC) met totaal 15 plekken.
 
In het HTC verblijf je in een gezonde, inspirerende herstelgerichte omgeving. Je wordt ondersteund in jouw leven na een jarenlange verslaving en na de kliniek of detox. Binnen het HTC streven wij naar terugkeer in de maatschappij en trainen je op diverse leefgebieden om de kans op een gezond, zinvol en abstinent leven te vergroten.
 
Het leven in de gemeenschap staat op het HTC centraal. Alles wordt in groepsverband aangeboden van het eten van de maaltijd, dagopening, dagsluiting, trainingen en het werken in de werkgebieden. Deelname aan het groepsaanbod is verplicht dit vraagt veel van de deelnemers die hier wonen. Zeker op het gebied van communicatie, samenwerking maar ook elkaar ondersteunen in het proces dat ieder doormaakt.